skylooster logo

تفاوتها و شباهت های بین لوستر مدرن ، لوستر کلاسیک و نئو کلاسیک

عکس مقاله شماره 1

طراحی و دکوراسیون داخلی دارای قوانین و قواعد مخصوصی است که رعایت کردن آن‌ها باعث جذابیت و زیبایی دکوراسیون داخلی ساختمان می‌شود. سبک طراحی دکوراسیون ، اصلی‌ترین موضوع در این زمینه به شمار می‌رود و تقریبا همه آیتم‌های دکوراتیو باید از سبک طراحی پیروی کنند. در حال حاضر سبک‌های کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک از جمله اصلی‌ترین سبک‌های دکوراسیونی به شمار می‌روند. لوستر یکی از گزینه‌های مهم در دکوراسیون داخلی است که ضمن تأمین نور مورد نیاز محیط از منظر زیبایی‌شناسی نیز مورد توجه است. انتخاب لوستر بر اساس سبک دکوراسیونی بیشترین تأثیر را در چشم نوازی دکوراسیون داخلی دارد. ما در این مقاله قصد داریم به بیان تفاوت‌ها و شباهت های لوسترهای مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک بپردازیم. با ما همراه باشید.

فرق لوستر کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک

برای این که بتوانیم به تفاوت‌های میان این سه مدل لوستر بپردازیم، ابتدا باید با ماهیت هریک از آن‌ها آشنا شویم. در واقع ماهیت این سه لوسترها بیانگر ویژگی‌های آن‌ها است.

لوستر کلاسیک چیست و چه کاربردی دارد؟

لوسترهای کلاسیک، عموما لوسترهایی با جزئیات بسیار و ظرافت و زیبایی فراوان هستند که در ساخت آن‌ها از فلزاتی چون برنج، استیل، برنز و… استفاده می‌شود. این لوسترها را با نام لوسترهای شاخه‌ای یا لوستر سلطنتی نیز می‌شناسند و مهمترین شاخصه آن‌ها زرق و برق فراوان در جزئیات است. لوسترهای کلاسیک ظاهر مجللی دارند و از کریستال‌های ریز و درشت در تزئین آن‌ها استفاده می‌شود. این لوسترها بیشتر مناسب فضاهایی چون اتاق نشیمن، پذیرایی، لابی هتل، رستوران، تالارها و… هستند. این لوسترها خود انواع مختلفی دارند که شامل موارد زیر می‌شود:

  • لوسترهای چوبی
  • لوسترهای برنزی
  • لوسترهای کریستالی
  • لوسترهای سقفی
  • لوسترهای آویز

لوسترهای کلاسیک با توجه به طراحی پر نقش و نگار و پر زرق و برقی که دارند بیشتر مناسب سبک دکوراسیون کلاسیک و لوکس هستند و اگرچه در سایزهای مختلفی تولید می‌شوند اما بیشتر برای مکان‌های بزرگ به کار برده می‌شوند.

اگر علامند هستید که اطلاعات جامع تری از این نوع لوستر ها بدانید یا انواع مختلف و متنوع این دسته را ببینید به صفحه اختصاصی ” لوستر کلاسیک ” سر بزنید.

لوستر مدرن چیست و چه کاربردی دارد؟

لوسترهای مدرن، لوسترهایی با ظاهر هنری هستند. این لوسترها بر خلاف لوسترهای کلاسیک ظاهری ساده و مینیمال دارند و در طراحی آن‌ها از اشکال هندسی و خطوط ساده استفاده می‌شود. این لوسترها با توجه به ظاهر منحصر به فردی که دارند بهترین گزینه برای خانه‌های آپارتمانی به شمار می‌روند و برای آشپزخانه، اتاق خواب، راهروها، راه پله، پذیرایی و… انتخاب خوبی هستند. با توجه به این که در سال‌های اخیر سبک معماری و دکوراسیونی مدرن با ویژگی‌های مینیمال و ساده خود مورد توجه قرار گرفته است این مدل لوسترها نیز از محبوبیت بالایی برخوردار شده اند. لوسترهای مدرن نیز با توجه به فاکتورهای مختلفی چون نوع نصب، جنس بدنه، کاربرد و نوع طراحی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • لوستر سقفی
  • لوستر دیواری
  • لوستر خطی
  • لوستر چوبی
  • لوستر کریستالی
  • لوستر چند شاخه
  • لوستر مولکولی

چنانچه کنجکاو هستید که مطالب جامع تری از این نوع لوستر ها بدانید یا تنوع بی نظیر این دسته را ببینید به صفحه اختصاصی” لوستر مدرن سر بزنید.

لوستر نئو کلاسیک چیست و چه کاربردی دارد؟

لوسترهای نئوکلاسیک را باید نسل جدیدی از لوستر دانست که هم زیبایی و شکوه لوستر کلاسیک را دارا هستند و هم طراحی ساده و هنرمندانه لوسترهای مدرن را یدک می‌کشند. در واقع لوستر نئوکلاسیک تلفیقی از لوسترهای مدرن و کلاسیک به شمار می‌رود. از مهمترین ویژگی‌های لوستر نئوکلاسیک می‌توان به حجم و ابعاد کوچکتر آن نسبت به لوسترهای کلاسیک اشاره کرد. ضمن این که از جزئیات ظریف لوسترهای کلاسیک در این شکل از لوسترها خبری نیست و ظاهری ساده‌تر و مینیمال‌تر دارند. نئوکلاسیک در واقع یک سبک متفاوت است که در عین سادگی بسیار شکیل و زیبا به نظر می‌رسد.

بسیاری از علاقمندان به سبک معماری و دکوراسیونی نئوکلاسیک معتقدند که سبک نئوکلاسیک بهترین انتخاب برای زندگی امروزی به شمار می‌رود که سنت و مدرنیته را به خوبی تلفیق کرده و شادابی و انرژی دکوراسیون کلاسیک را به همراه سادگی دکوراسیون مدرن به زندگی می‌بخشد. لوسترهای نئوکلاسیک نیز از نظر شکل ظاهری و متریال ساخت انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

  • لوسترهای چوبی
  • لوسترهای فلزی
  • لوسترهای کریستالی

اگر مایل هستید که اطلاعات کاملی از این نوع لوستر ها بدانید یا انواع مختلف این دسته را ببینید به صفحه اختصاصی ” لوستر نئوکلاسیک ” سر بزنید.

 

 ۵ شباهت و تفاوت لوسترهای مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک

اگر بخواهیم به شباهت‌ها و تفاوت‌های اساسی لوسترهای مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک بپردازیم، می‌توان از نظر فاکتورهای بسیاری آن‌ها را با هم مقایسه کرد. مهمترین فاکتورهایی که می‌توان در مقایسه این سه مدل لوستر به آن‌ها اشاره کرد عبارتند از:

1- متریال ساخت

از نظر متریال ساخت تقریبا همه لوسترها دارای انواع مختلفی هستند. با این حال در اکثر موارد موجود در بازار ایران لوسترهای کلاسیک از فلز و کریستال ساخته می‌شوند در حالی که لوسترهای مدرن بیشتر از جنس چوب و آلیاژ های فلزی هستند. لوسترهای نئوکلاسیک نیز هم از جنس فلز و هم از جنس چوب ساخته می‌شوند. در برخی از مدل‌ها نیز شاهد تلفیقی از متریال فلز و چوب در ساخت لوسترها هستیم.

کریستال‌ها و حباب‌های بلورین نیز در هر سه مدل دیده می‌شوند. مهمترین تفاوت در این زمینه مربوط به شدت و حجم استفاده از کریستال‌ها و حباب‌ها است. لوسترهای مدرن معمولا تک شاخه هستند و در مدل‌های بسیار محدودی از آن‌ها شاهد حضور کریستال هستیم و بیشتر دارای حباب‌های بلورین هستند.

برعکس در مدل‌های کلاسیک حجم بالای استفاده از کریستال در شکل‌ها و رنگ‌های گوناگون را شاهد هستیم و همچنین لوسترها معمولا به صورت چند شاخه طراحی شده و دارای حباب‌های بلورین پرنقش و نگار هستند. در لوسترهای نئوکلاسیک کریستال‌ها و حباب‌ها به شکل متعادل‌تری استفاده می‌شوند و شکل ظاهری بسیار لوکس و در عین حال زیبا و ساده‌ای را تشکیل می‌دهند.

2- قیمت

لوسترهای کلاسیک را می‌توان گران‌ترین مدل لوستر دانست. با توجه به ویژگی‌هایی چون طراحی پر جزئیات، تعداد شاخه‌های بالا، استفاده از کریستال‌ها و حباب‌ها و همچنین متریال فلزی مثل برنج و برنز و… قیمت لوسترهای کلاسیک بسیار بالاتر از لوسترهای معمولی است.

لوسترهای مدرن با توجه به ویژگی‌های ظاهری و ساختاری معمولا ارزان‌ترین نوع لوستر محسوب می‌شود و در کنار زیبایی و کاربرد مناسب از قیمت اقتصادی هم برخوردار هستند و به همین دلیل هم محبوبیت بسیار بالایی دارند.

لوسترهای نئوکلاسیک از نظر قیمت بسیار متفاوت هستند. هرچه طراحی آن‌ها پر زرق و برق‌تر و لوکس‌تر باشد و از کریستال و حباب‌های بیشتری در آن‌ها استفاده شده باشد، قیمت بیشتری هم خواهند داشت. در حالی که مدل‌های ساده‌تر با طراحی مینیمال‌تر و حجم کمتری از کریستال و حباب قیمت مناسب‌تری دارند. یکی از دلایل محبوبیت این مدل لوسترها نیز همین تعادل در قیمت است به طوری که می‌توان برای انواع سبک‌های دکوراسیونی و انواع بودجه‌های مدل‌های مناسبی از لوسترهای نئوکلاسیک را انتخاب کرد.

3- طراحی و رنگ

یکی دیگر از معیارهای شباهت و تفاوت میان انواع لوستر مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک ، طراحی و رنگ آن‌ها است. لوسترهای کلاسیک از نظر طراحی بسیار پرجزئیات هستند و دارای استایل منحصر به فردی هستند که آن‌ها را برای یک دکوراسیون لوکس و اشرافی مناسب می‌سازد. رنگ لوسترهای کلاسیک معمولا از رنگ‌های طلایی، برنزی، قهوه‌ای و سایر رنگ‌های متناسب با دکوراسیون کلاسیک تشکیل می‌شود.

لوسترهای مدرن از نظر طراحی بسیار ساده هستند و مینیمال‌ترین طراحی را می‌توان در آن‌ها مشاهده کرد. استفاده از اشکال هندسی و خطوط ساده بارزترین ویژگی طراحی لوسترهای مدرن به شمار می‌رود. رنگ این لوسترها نیز با توجه به ظاهر مینیمال آن‌ها و سبک مدرن طراحی عموما از رنگ‌های خنثی مثل سفید، خاکستری، طوسی، مشکی و… تشکیل می‌شود.

لوسترهای نئوکلاسیک در این مورد نیز تعادل را رعایت می‌کنند. طراحی آن‌ها در عین شکیل و لوکس بودن، ساده و زیبا است و از ویژگی‌های بارز هر دو لوستر مدرن و کلاسیک برخوردار است. از نظر طرح نیز با توجه به متریال به کار رفته در ساخت آن‌ها هم دارای رنگ‌های خنثی و هم دارای رنگ‌های کلاسیک است و همه سلیقه‌ها و تم‌های رنگی دکوراسیونی را به خوبی پوشش می‌دهد.

4- سبک دکوراسیونی

یکی از مهمترین نکات در انتخاب میان لوسترهای کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک توجه به کاربرد آن‌ها در دکوراسیون داخلی است. همان طور که در بخش‌های قبلی هم اشاره کردیم، انواع لوستر متناسب با انواع سبک‌های دکوراسیونی طراحی می‌شوند و نوعی مکمل در چیدمان به شمار می‌روند. لوسترهای کلاسیک با توجه به ویژگی‌هایی که دارند مناسب سبک دکوراسیونی کلاسیک و لوکس هستند و استفاده از آن‌ها در سبک مدرن جایز نیست. این لوسترها عموما مناسب فضاهای بزرگ و سالن‌ها هستند و برای مکان‌های کوچکتر انتخاب خوبی به شمار نمی‌روند.

لوسترهای مدرن اگرچه ظاهری مینیمال و جذاب دارند و برای زندگی‌های آپارتمانی امروز بهترین گزینه دکوراتیو محسوب می‌شوند اما نمی‌توان آن‌ها را مناسب هر فضایی هم دانست. این سبک لوسترها عموما برای یک چیدمان مینیمال و ساده مناسب هستند.

لوسترهای نئوکلاسیک با طراحی منحصر به فردی دارند یک گزینه چند کاره محسوب می‌شوند. این لوسترها را هم می‌توان در سبک دکوراسیونی مدرن و هم در سبک دکوراسیونی کلاسیک استفاده کرد. با توجه به تنوع در طراحی ظاهری و ابعاد لوسترهای نئوکلاسیک، می‌توان از این لوسترها در هر مکان و موقعیتی استفاده کرده و بهترین چیدمان را از نظر دکوراسیون داخلی شاهد بود.

5- نورپردازی

توجه به میزان نوردهی و نورپردازی لوسترها یکی از مهمترین معیارها در انتخاب آن‌ها به شمار می‌رود. لوسترهای کلاسیک با توجه به چند شاخه بودن معمولا روشنایی بیشتری هم ارائه می‌کنند. این لوسترها عموما شامل چندین شاخه هستند که روی هریک از آن‌ها حباب‌ها یا لامپ‌های زیادی قرار می‌گیرند. این لوسترها ظاهری بسیار پر زرق و برق و خیره کننده به فضا می‌بخشند و برای تأمین نور یک فضای بزرگ مثل سالن پذیرایی مناسب هستند.

لوسترهای مدرن عموما با هدف تمرکز روی نورپردازی طراحی می‌شوند. این لوسترها نور متمرکزتری دارند و استفاده از آن‌ها در فضاهایی چون آشپزخانه، اتاق مطالعه، بالای میز ناهارخوری، راهروها و هربخشی از خانه که نیاز به نور متمرکز دارد توصیه می‌شود. امکان استفاده از لامپ‌های LED و کم مصرف در لوسترهای مدرن آن‌ها را به یک گزینه کم مصرف و مقرون به صرفه با هدف صرفه جویی در مصرف برق تبدیل می‌کند.

لوسترهای نئوکلاسیک با توجه به تنوع بالا در طراحی هم ظاهر لوکس و شکیلی دارند و هم یک منبع نوری خوب و مناسب به شمار می‌روند. در واقع کاربر می‌تواند با توجه به نیاز فضایی که قصد خرید لوستر برای آن را دارد بهترین گزینه را از میان انواع لوسترهای نئوکلاسیک انتخاب کند.

جمع‌بندی مطالب بالا

لوسترها انواع مختلفی دارند و آن‌ها را باید یکی از مهمترین آیتم‌های دکوراتیو در طراحی و دکوراسیون داخلی دانست. از آنجایی که لوستر یک مکمل اصلی در زیبایی دکوراسیون به شمار می‌رود بسیار مهم است که انتخاب آن از نظر ابعاد، ظاهر، میزان نورپردازی و… بررسی شود. با توجه به سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی لوسترها دارای انواع کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک هستند که هریک از این دسته‌ها دارای ویژگی‌ها و کاربردهای منحصر به فرد است. آگاهی داشتن از ویژگی‌های هریک از انواع لوستر کمک می‌کند که انتخاب بهتری داشته و در نهایت دکوراسیون جذاب‌تری را رقم زد. ما در این مقاله به تمام نکات پیرامون مقایسه انواع مدل‌های لوستر پرداختیم و آن‌ها را از نظر قیمت، کاربرد، سبک نورپردازی، طراحی و… با هم مقایسه کردیم.

%10

تومان

قیمت اصلی 12.117.000 تومان بود.قیمت فعلی 10.905.000 تومان است.

تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

skylooster logo
دنبال چه چیزی میگردید ؟!
Search
دنبال چه چیزی میگردید ؟!
Search